Vad gör man?



Vad gör man om man blir osams med sin eller sina kompisar? Det beror ju helt på situationen... men vad är viktigt att tänka på?

Detta är en vanlig händelse bland tjejer, och hur vi ofta försöker lösa våra problem:

Din bästa vän har precis skaffat en ny pojkvän, och till en början tycker du det är okej, men den tanken förändras snart när du inser att allt inte är likadant som innan. Hon börjar ta honom före dig, vilket du aldrig hade föreställt dig skulle ske! Hon är ju din bästa vän, så du försöker visa att du är glad för hennes skull, men egentligen önskar du bara att det tog slut mellan dem. Du vill ha tillbaka din kompis!
Det har nu gått två månader, och de är fortfarande tillsammans. Hon är inte med dig lika mycket som hon var innan den stora kärleken. Omedvetet börjar du ignorera henne, för att visa att du är arg.
"Om hon ska ignorera mig, ska jag ignorera henne!"
Snart märker hon att allt inte är som det ska, och frågar dig via mess varför du ignorerar henne. Du säger lugnt som det är, att du känner dig utanför. Hon förstår inte vad du menar, och det gör dig ännu argare. Nu kan du inte längre hålla inne allt, utan rabblar på om ALLT du stör dig på med henne. Som försvar är det vanligt att din vän också blir arg, och gör exakt samma sak. Detta leder tillslut till ett krig!

Vad gör man istället?

1. Diskutera aldrig saken via sms, telefon eller internet. Ta det face to face!
2. Säg försiktigt och lugnt vad du känner, men gå inte för långt. Håll dig till ämnet, och få inte henne att känna sig skyldig till världens undergång.
3. Om du känner att ilskan ska koka över inom dig, ta då ett djupt andetag, och fundera över vad du verkligen vill få ut av detta.
4. Om din vän lätt blir arg, och direkt börjar döma dig, hantera då situationen på ett moget sätt, genom att bestämt säga att du inte tänker bråka om detta, utan vill lösa problemet! Lyssnar hon inte på dig, utan fortsätter, gå bara därifrån då och ta det någon annan gång när båda är lugna och sansade. Det är inte värt att bli ovänner för.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Dagar tills jag blir 18 år!
RSS 2.0